XERRADA: IMPACTE DEL TDAH A LA FAMÍLIA

 

El Trastorn per Dèficit d´Atenció amb o sense Hiperactivitat és un trastorn d´origen neurobiològic que es caracteritza per la presència de tres símptomes típics.

  • Dèficit d´atenció (sembla no escoltar quan se li parla directament, sembla somiar despert, sovint perd o oblida coses. Acostuma a distreure´s davant qualsevol estímul irrellevant, no anota els deures a l´agenda, oblida entregar feines i treballs o ho fa amb retard, etc…)
  • Hiperactivitat motora i/o vocal (canvis freqüents d´activitat, excés d´activitat o moviment en situacions que requereixen calma, interrupció de converses…)
  • Impulsivitat (conducta massa ràpida i precipitada. El seu comportament resulta molest i protagonitza sovint episodis disruptius tant a l´escola com a casa…)

 Arriba el diagnòstic de TDAH. Un diagnòstic desconegut. Es presenta davant nostre un escenari desconegut, ple de pors i incerteses.

Com gestionarem a partir d´ara el que implica ser diagnosticat amb TDAH? Com repercutirà als germans? I a la parella?

L´impacte del TDAH va més enllà de l´àmbit acadèmic. El tàndem família-escola és vital per tal de garantir l´èxit en el prònostic d´aquest trastorn.

Dissabte explicarem què significa tenir TDAH, com afecta a la pròpia persona i al seu entorn, alhora que facilitarem les eines necessàries per tal de minimitzar l´impacte i gaudir de la part positiva del TDAH